-
Trainerdäck – Skaffa ett riktigt trainerdäck till din cykel redan från början, dessa är både tystare och håller betydligt längre än om du kör med dina vanliga däck. Det är en helt annan gummiblandning i trainerdäcken vilket gör att de inte är så känsliga emot värme och har bättre grepp emot din cykeltrainer. Dessa trainerdäck ligger runt 200-300:- och i längden sparar du mycket pengar på dessa.
- Gummimatta – Set till att ha en ordentlig gummimatta på golvet under cykeltrainern för att motverka alla vibrationer men även för att så klart skydda golvet. Har du grannar under dig är det ännu viktigare att ha en bra skyddsmatta under för ljudet fortplantar sig snabbt. Det finns speciella mattor för detta ändamål men har du möjlighet till att själv fixa fram en egen tjock gummimatta så fungerar det lika bra.
- Vind/Fläkt – Stora nackdelen med att cykla inomhus är att där inte är någon vind som kyler ned kroppen och därför måste man på egenhand skapa en fartvind i form av en bordsfläkt eller golvfläkt. Bordsfläkten behöver du bara ställa i sned vinkel så den blåser på dig framifrån så har du skapat en artificiell vind som kyler.
- Vatten – Det är torrare luft inomhus så en ordentlig vattenflaska med extra vatten är ingen dum idé då du antagligen kommer dricka lite extra jämfört med om att du skulle cykla utomhus.
- Mental styrka – Tror inte det är bara att sätta sig och träna ett antal timmar utan att du tycker det är jobbigt. Denna typ av cykelträning tränar inte bara muskler och uthållighet utan tränar även din mentala styrka. Detta kommer garanterat att gynna dig vid riktiga tävlingar utomhus när den där hårda backen kommer. Lägger man till en virtuell simulator blir det också betydligt roligare och mindre jobbigt rent mentalt.